eTwinning_logo

PEN FRIENDS PROJECT


   Elevi din şcoala noastră au lucrat în anul şcolar 2019-2020 la proiecte europene eTwinning. Unul din aceste proiecte a fost “PEN FRIENDS PROJECT” la care au lucrat elevii clasei I A.
   Cadre didactice din Lituania, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia şi România au coordonat colectivele de elevi în realizarea unor schimburi de mesaje folosind diferite suporturi (scrisori, cărţI poştale, videoclipuri) pentru a comunica cu elevi din alte ţări.
   Mesajele au avut următoarele subiecte: Halloween, familie, alimente, Crăciun, prietenie. În cadrul proiectului elevii au exersat competenţele în limba engleză prezentându-se partenerilor de proiect. În preajma sărbătorilor de iarnă, elevii din şcoala noastră, au cântat pentru prietenii lor din proiect un colind românesc dar au şi învăţat un cântec tradiţional propus de prietenii din Spania. Cadrele didactice participante la proiect au realizat perechi de elevi-prieteni, de aceeaşi vârstă dar din ţări diferite. Fiecare elev şi-a manifestat creativitatea artistică atunci când a realizat câte o felicitare pentru prietenul său cu ocazia Crăciunului. Aceste felicitări au fost trimise prin poştă la destinatar.


1st grade ROMANIA-CATALONIA PENFRIEND COUPLES
Leire
Antonia
*
Deison
Hasna
Ana
*
Ina
Ivad
Alexandru
*
Nour
Abrar
David
*
Noa
Mady
Raul
*
Vera
Iman
Camelia
*
Janat
Martina
Paul
*
Iker
Pau
Nicoleta
*
Frederic
Xenia
Alexya
*
Youssef
Inass
Lucas
*
Islam
Aya
Maria
*
Asia
Hanan
George
*
Nor
Lucia
Alexandru
*
Ihssan
Mariama
Larisa
*
Kiara
Izan
Cristian
*
Alex
Salsabil
Alexia
*
Isak
Consuela
*
Paulina
Radu
*
Nil
Daria
*
Karim
Ioana
*
Israe
Onur
*
*Each romanian pupil will have two catalan penfriends.
*Two catalan pupils will share one romanian penfriend.


   Proiectul a fost o oportunitate de manifestare artistică, de dezvoltare competenţelor lingvistice în limba română dar şi în limba engleză, a competenţelor digitale, de sensibilizare şi exprimare culturală.
   Atât cadrul didactic coordonator (Bumbăcea Cristina) cât şi elevii au primit, pentru activitatea desfăşurată în cadrul proiectului, Certificate de Calitate. Acest lucru ne bucură şi ne motivează pentru activitatea noastră viitoare.


Coordonator proiect - Bumbăcea Cristina


de urmărit...